Monday, March 24, 2008

Οταν η χούντα κάνει Lifting






Πόσο άραγε έχουν αλλάξει οι εποχές από τότε, που καταργούνταν βασικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα! Πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές και πόσο έχουμε προχωρήσει σαν άνθρωποι σε αυτή την κώλο-χώρα.

Με αφορμή την ολοφάνερη στοχοποίηση και παρακολούθηση διαδηλωτών από την ταράτσα της μεγάλης Βρετανίας μου γεννώνται τα παραπάνω ερωτήματα.

Οι παραπάνω φωτογραφίες δείξουν ξεκάθαρα, μπάτσους στην ταράτσα του ξενοδοχείου με κάμερα να καταγράφουν τις κινήσεις των διαδηλωτών...

Τι σύμπτωση εεε? Τότε ήταν οι άντρες τις ασφάλειας που σε παρακολουθούσαν στην πόρτα σου, τώρα απλά σε κατασκοπεύουν από τις κάμερες κυκλοφορίας...

Τότε απαγορεύονταν οι "συνεστιάσεις", τώρα φακελώνεσαι μόνο και μόνο επειδή συμμετέχεις σε μία πορεία...πώς αλλιώς όμως θα συντηρήσεις ένα κράτος που είναι σάπιο από τα σωθικά του; Πώς θα κρατήσεις τις μάζες "φρόνιμες" και "φιλήσυχες" έτσι ώστε να περάσεις τα συμφέροντα σου(βλ.μεταρυθμίσεις). Με καταστολή, καθημερινά, σε όποια φωνή αντίδρασης και διαφορετικότητας. Με τρομοκρατία, κάτσε ήσυχος, μην μιλάς, μην αντιδράς ακόμα και αν παραβιάζονται βασικά σου δικαιώματα, γιατί θα βρεις τον μπελά σου!

Το δεξί χέρι βέβαια αυτής της τακτικής του "Άρτου και Θεάματα" είναι φυσικά τα ΜΜΕ!
Καμία εφημερίδα κανένα κανάλι δεν δημοσίευσε -όπως πάντα σε παρόμοιες πολυπληθής πορείες- τις παραπάνω φωτογραφίες...Βέβαια αυτή την φορά είχαν την κάλυψη του διότι ήταν και οι ίδιοι απεργοί!!!Ναι! Και έτσι πέρασε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό χωρίς ούτε μια αναφορά σε ραδιόφωνο ή τηλεόραση. Έτσι με την κάλυψη της απεργίας το νομοσχέδιο πέρασε με το μικρότερο δυνατό κόστος για την κυβέρνηση, και με την κάλυψη των χιλιάδων του κόσμου που είχαν κατέβει στους δρόμους (Χωρίς τον σύντροφο Γιωργάκη, αυτός μετράει διπλά :p ).

Μία άλλη αφορμή για τις παραπάνω υπερ-βολικές σκέψεις ήταν το άρθρο του "ιού της Κυριακής" στην Ελευθεροτυπία , που αποκάλυψε επίσημα έγγραφα της Αστυνομικής Ασφάλειας Αττικής με πλήρης αναφορά παρακολούθησης αριστερών και αντιεξουσιαστικών στεκιών αλλά και μελών του χώρου!


Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
*Στις 14/6/07 αποστέλλεται στα κεντρικά περιγραφή των δραστηριοτήτων της Κρατικής Ασφάλειας στην ΥΑΝΑ, όπου διαβάζουμε: «Επιτηρήθηκαν τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας. Το Στέκι Πικροδάφνης στον Αγιο Δημήτριο επιτηρήθηκε αυστηρά από την Υπηρεσία μας και παρέμεινε κλειστό. Το στέκι των αναρχικών στην Ανω Γλυφάδα Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια επιτηρήθηκε αυστηρά από την Υπηρεσία μας, ήταν ανοιχτό και έκλεισε την 23.00 ώρα.

»Επίσης επιτηρήθηκαν οι οικίες τριών ατόμων του γνωστού χώρου, στοιχεία των οποίων διατηρούνται στην Υπηρεσία μας. Διαπιστώθηκε να έχει πραγματοποιηθεί αφισοκόλληση που αφορά προβολή ταινιών στην Πικροδάφνη τις ακόλουθες ημερομηνίες: 15/6, 22/6, 29/6, 6/7 και 13/7».

*Στις 19/6/07 αναφέρεται ότι «από το στέκι Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια εκδόθηκε έντυπο σχετικά με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με θέμα Οχι στη σήραγγα Υμηττού».

*Στις 6/5/03 το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της ΥΑΝΑ στέλνει στη Διεύθυνση Ασφαλείας «προκήρυξη, η οποία διανεμήθηκε από άτομα του αναρχικού χώρου στο χώρο συγκέντρωσης κατοίκων Δήμων Αργυρούπολης-Ηλιούπολης, σχετικά με τη διαμαρτυρία τους για την εγκατάσταση υποσταθμού της ΔΕΗ».

*Στις 30/9/03 το ίδιο Τμήμα Ασφάλειας αναφέρει ότι «το Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνης διοργανώνει τριήμερο με θέματα αυτόνομη δράση, τοπική παρέμβαση, κοινωνικοί αγώνες».

Επίσης σε μία από τις αναφορές του ρεπορτάζ δηλώνεται και η εύρεση ενός ηλεκτρονικού φακέλου με τα αρχικά 88, τα αρχικά αυτά στην νεοφασιστική αργκό είναι τα αρχικά του συνθήματος Heil Hitler επειδή το γράμμα "H" είναι το 8ο στο γερμανικό αλφάβητο όπως προσωπογραφία του ίδιου του Χίτλερ με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό. Υπάρχει ακόμα ο δικτάτορας Παπαδόπουλος (με τίτλο «Ηγέτης»), το σήμα της 21ης Απριλίου, ο κέλτικος σταυρός, μια αφίσα των Waffen-SS, ο ιταλός ποδοσφαιριστής Πάολο ντι Κάνιο να χαιρετά φασιστικά, η αφίσα της χρυσαυγίτικης «Γαλάζιας Στρατιάς», η ελληνική σημαία να αναμειγνύεται με τον κέλτικο σταυρό των νεοφασιστών, τα γνωστά συνθήματά τους («Πας μη Ελλην βάρβαρος», «Ελλάς ή τέφρα»), ακόμα και το αγαπημένο ρητό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου («Αν προχωρήσω ακολουθήστε με, αν υποχωρήσω σκοτώστε με, αν σκοτωθώ εκδικηθείτε με»).

Φυσικά το δημοσίευμα των παρακολουθήσεων αλλά και οι σχέσης Χρυσής Αυγής με την αστυνομία δεν ήταν κάτι καινούργιο, και αν δεν ηταν η κάμερες πρίν από μερικές εβδομάδες να δείξουν την αγαστή συνεργασία ΜΑΤ και Χρυσής Αυγής ακόμα θα μιλάγαμε για ακόμα ένα "μεμονωμένο περιστατικό"!

πλήρες ρεπορταζ www.iospress.gr

No comments: