Thursday, March 20, 2008

Η μνήμη του Χρυσοψαρου....

Τελικά είμαστε περίεργος λαός....ναι. Περίεργος έως και αξιοθαύμαστος.

Ασφαλιστικό, το θέμα των ημερών, χθες και σήμερα πορεία των "φιλήσυχων" πολιτών όπως λένε και τα κανάλια.
Μόνο σε έναν λαό σαν και εμάς θα μπορούσαν να περάσουν όλα αυτά, πριν λίγες μέρες ήταν το σκάνδαλο με τον Σαχόπουλο, σ'όλα τα κανάλια, πλύση εγκεφάλου ποιός

και τι φταίει...Όμως πριν από αυτό ήταν το σκάνδαλο με τον Μαγγίνα και τους ανασφάλιστους εργαζόμενους στο σπίτι του Υπουργού Απασχόλησης! Το ένα αναιρεί το άλλο στην χωρά μας και δεν λειτουργεί ποσοτικά. Δηλαδή δεν θα έχουμε ποτέ δυο σκάνδαλα την ίδια στιγμή, ή μάλλον καλύτερα δεν θα θυμόμαστε δύο σκάνδαλα ή τέλος πάντως γεγονότα

τα οποία από μόνα του θα είναι αιτία για ξεσηκωμό.
Όμως η μνήμη του μέσου έλληνα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα δελτία των 8! θυμόμαστε όσα θέλουν να θυμόμαστε.
Ακόμα στην απεργία των εργαζομένων, αν έβλεπε κανείς πρωτοσέλιδα εφημερίδων ή δελτία ειδήσεων θα νόμιζε ότι δεχόμασταν επίθεση... "Κίνδυνος χολέρας", "Έχασε 70χρονη την ζωή της από διακοπή ρεύματος" και άλλα βαρύγδουπα και τρόμο-κρατικά.

Αποτέλεσμα το σάπιο μυαλό του νεοέλληνα να πέφτει στην παγίδα , με αποτέλεσμα η μια κοινωνική ομάδα να στρέφεται εναντίων της άλλης...ο εχθρός εκ των έσω!
Γιατί αυτό που μας νοιάζει όταν ο γείτονας παίρνει έναν καλύτερο μισθό ή είναι σε καλύτερη μοίρα από μας, όχι να γίνουμε καλύτεροι, αλλά ο γείτονας να γίνει σαν κι εμάς!

Τώρα όσων αφορά τώρα την χθεσινή πορεία...επειδή είμαι σίγουρος ότι πολλά θα ακουστούν από το χαζοκούτι. Για να καταλάβετε τι παιχνίδια παίζονται!


Το ΠΑ.ΜΕ δηλαδή του ΚΚΕ, ξεκίνησε την πορεία πιο νωρίς και όχι μαζί με τα άλλα καλέσματα ως εδώ όλα ωραία. Όμως αυτό που παρατήρησα είναι ότι στην πορεία του ΠΑΜΕ δεν υπήρχε ΙΧΝΟΣ μπάτσου, μόνο μερικών αστυνομικών ούτε καν ΜΑΤ μπροστά στην βουλή.

Στην δεύτερη πορεία που ξεκίνησε με τα άλλα καλέσματα, μαζί με την πορεία ξεκίνησαν και τα ΜΑΤ, οι προκλήσεις, τα δακρυγόνα κτλ....

Σε πορεία για το ασφαλιστικό, ο διάλογος είναι το γκλοπ του μπάτσου....







Οι φίλοι μας τα ζώα...μεμονωμένο περιστατικό 2659










Φωτό/κείμενο by Αλχημιστής

No comments: